Philip Hommes 29-11-2017
189 favorite favorites
bookmark bookmark

Het is natuurlijk deze dag wel wat nattig hier maar afgezien van het weer wel een leuk gezicht.

Je kijkt hier in Emmen richting Zuid-Barge met de volkstuintjes op de voorgrond. Daar achter ligt de wijk Rietlanden en hier voor links onder in het weiland hadden ze dus op 21 november weer een aardbeving met een kracht van 1, 6.

Bewoners uit de omgeving hebben de trillingen wel gevoeld en vast even gekeken of er ook schade is aan hun woning. Of ze het ook melden? Uiteindelijk zal daarvan de uitkomst zijn volgens allerlei deskundigen dat er geen schade is in Emmen als gevolg van aardbevingen net als op 30 september 2015 toen Emmen getroffen werd door een beving met een kracht van 2,3.
Hoe het werkelijk is met die schade zal je nooit weten maar als je scheuren voor het eerst ziet op vreemde plaatsen bijvoorbeeld in een buitenmuur kan ik je alleen maar kan aanraden is om een statustaxatie oftewel nulmeting te laten maken zodat je bij een toekomstige beving wel een vergelijking hebt. Zeker de mensen hier achter in de wijk.

Op andere plekken in Drenthe zoals rondom Assen, Wilhelminaoord en Wapse overweegt men steeds meer deze statustaxatie. Misschien dat de Minister van EZ op de verplichting tot het uitvoeren van een representatieve nulmeting oftewel statustaxatie aan gebouwen als voorschrift in het instemmingsbesluit op te nemen. Deze nulmeting is bedoelt als hulpmiddel om het oorzakelijk verband tussen een beving en gebouwschade te kunnen vaststellen. Wij hebben deze nulmeting vervolgens de statustaxatie genoemd, maar u kunt er vanuit gaan dat deze nulmeting een representatieve nulmeting betreft.
Wilt u meer informatie kijk dan even op onze website.

Statustaxatie, een representatieve nulmeting uitgevoerd door een erkend en gecertificeerd taxateur en lid van VastgoedPro.

Voor meer info verwijzen we naar www.statustaxatie.nl

Facebook LinkedIn Twitter Share on Google+